0769659749 Bucuresti (Piata Romana), Cluj Napoca

Câțiva pași ca să renunți ușor

E foarte ușor: Câteva elemente ce te ajută să renunți

Apucă-te să faci curat.

Îndepărtează orice scrumieră, orice pachet de țigări, orice element vestimentar care încă miroase a fum de țigară pune-l la spălat, sau îndepărtează orice urme ce pot sugera în continuare condiția de fumător.

Începe să faci mișcare și conditie fizică

Găsește o formă de a îți antrena condiția fizică care sa îți placă. Oxigenarea organismului, relaxarea ce apare după efort, capacitatea de a rezista la solicitări are efecte imediate asupra bunăstării.

Dacă totuși ai mai aprins o țigară nu te pedepsi și nu te judeca prea aspru

Mai bine gândește-te ce te a făcut să pui din nou țigara în gură. Poate o emoție, poate un reflex condiționat, poate o anume circumstanță de viață. Gândește-te că cei mai mulți dintre cei ce au renunțat la fumat au trebuit să încerce de mai multe ori pentru a reuși.

Mănâncă crudități și hidratează-te  corect.

Cruditățile te vor ajuta sa elimini toxinele acumulate și îți vor oferi o stare de prospețime. Hidratarea este foarte importantă, bea minimum 3 litri de apă și folosește eventualele aplicații de mobil care îți amintesc să bei regulat.

Oferă-ți un premiu pentru momentul în care ai devenit nefumător

Este important sa ți oferi a recompensă semnificativă cum ar fi un obiect care te ar face foarte fericit sau o excursie, orice premiu pe care îl vei resimți cu adevărat ca pe un cadou demn de o sărbătoare. Prețuiește-te.

Evitați alcoolul și alte activitati care va pot declansa pofta de a fuma.

Anumite activitati va pot produce pofta de a fuma din nou, iar consumul de alcool nu face excepție de la aceasta regulă. Este bine să nu beți alcool minim 3 săptămâni atunci cand începeți "cura stop-fumat". Vă recomandăm să amânați pentru aceeași perioadă de timp și consumul de cafea și chiar ceaiul negru pentru cateva săptămâni. Dacă obișnuiați să fumați imediat după masă, urmăriți să înlocuiți acest obicei: mestecați o gumă sau spalati-vă pe dinti.
Surse bibliografice : Medlife , WebMd, become a smokefree , AllenCarr  

Comments are closed.