0769659749 Bucuresti (Piata Romana), Cluj Napoca

Laser-acupunctura reduce fumatul tigaretelor : raport preliminar

1983 – Laser-acupunctura reduce fumatul tigaretelor : raport preliminar

Acupunct Electrother Res. 1983;8(3-4):297-302.

Zalesskiy VN, Belousova IA, Frolov GV.

Renuntarea la fumat – reprezinta o componenta a programului de prevenire a bolilor cardiovasculare si oncologice.

In cadrul studiului s-a folosit laser-acupunctura in cazul unor mari fumatori, varstnici, suferind de boli inflamatorii vasculare periferice (vasculite, etc) precum si in cazul celor suferind de cancer pulmonar, pentru a indeparta simptomele de dependeta fata de nicotina in etapa pre-operatorie. Pentru a produce un raspuns indelungat si stabil s-au adaugat si insertia de ace de acupunctura foarte fine, sterile si de unica folosinta, (marca Seirlin-Kasei & Co., F.R.G.) care au fost amplasate la nivelul unor zone de pe ureche numite: “concha”, “tragus “si “antitragus”.

In toate cele 85 de cazuri pacientii au avut rezultate pozitive, manifestarile sistemului nervos vegetativ si manifestarile somatice ale abstinentei au fost eliminate, dorinta de a fuma a fost redusa.

Majoritatea (71%) au renuntat definitiv la fumat. Rezultatele au demonstrat valoarea terapeutica deosebita a laser-acupuncturii in tratamentul fumatului cronic.

PMID: 6145305


Toate opiniile prezentului articol reprezinta parerile si enunturile autorilor si nu reflecta pozitia Centrului StopFumat.com  sau LaserAcuStop® sau pe cel al medicilor care sunt implicati in serviciile noastre.

Comments are closed.